GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0290

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/10

Commission08
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nas últimas décadas un aspecto que alcanzou moita popularidade na sociedade é o da gastronomía e a cociña. É E penso que esta realidade, que tiña alcanzado taun nivel tan alto de preocupación na sociedade, é algo lóxico, posto que é algo básico na vida de calquera persoa. O feito de que sexa agora cando máis preocupación hai é porque hoxe en día temos máis coñecementos sobre os alimentos, os que son mellores ou peores, os que ten máis calorías que outros, etc, porq que hai, por exemplo cotrinta anos. É isto é grazas ás innovacións técnicas e científicas que se están a desarrollenvolver.

Por outra banda, eu considero que isto non se trata dunha simple moda, senón que se vai tratar dun cambio cultural máis duradeiro. E eu o considero así porque, como xa dixen, é algo que ten moita importancia para todos os homes e mulleres, sen importar a súa condición. Unha boa alimentación é fundamental para o desenvolvemento do ser humano, é e polo tanto este interés pola cociña vai seguer permanente.

Tamén penso que é importante que cada vez máis xente dedíquese ao estudo deste ámbito: para así seguir avanzando nos coñecementos que xa temos.

En definitiva, considero moi importante que a gastronomía e a cociña sexan campos de estudo, e non como algo pasaxeiro senón que forme parte da nosa cultura.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT