CORT_0291
ABAU/2016-2017/CD08/xuño/11
Commission | 08 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nos últimos anos a cociña deixou de ser só algo
cotidiáno , necesario para convertirse en toda unha
novidade. Entre outras cousas creáronse premios que
cada ano recibiría un ou outro cociñeiro segúdaundo
o seu restaurante fose mellor ou as súas
calidades sobresalisen fronte ás dos demáis.
Ademáis disto, mesmo se crearon programas de televisión.
Ahora ben, non estamos a falar do típico cocido
ou dunha empanada, máis ben de toda unha
modernidade. As comidas dos avós non entran nisto,
e algo máis avanzado, que a plena vista non
parece que vaia durar moitao máis; por que a
quén lle gusta un plato cun anaco de carne
pequeniño, unha pataca do mesmo tamaño ou
menor e unhas gotas de salsa por enriba?
O que desde sempre nos gusta é o plato de
nosa nai ou das nosas avoas, somos unha sociedade
de costumes.
Mais de momento, coma todas as modas, ten
bastante público. De feito, estes restaurantes
"modernos" son os máis caros.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT