GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0301

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/21

Commission08
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e a cociña acadaron unha forte popularidade estos últimos anos debido a tendencia das persoas a probar cousas novas en canto a comida e o aumento da competición neste sector. Cada día os cociñeiros experimentan con novos tipos de pratos, especies, presentacións, etc, que lle da certo atractivo as persoas que lle gusta probar novos pratos. Ademáis, para moitos pe é considerado un novo arte xa que non o sabor é o importante, tamén o a presentación do prato, que debe ser delicada e coidadosa, a mezcla dos elementos combinados, as texturas.... Isto provocou unha competición por ver qué prato era o máis novidoso; o máis sabroso, o que intensificou todavía máis o aumento da gastronomía no mundo, xa que a competición era de caracter mundial. Pronto comezaron os títulos de gastronomía que nomeaban ao mellor gastrónomo según distintos diferentes graos de superioridade e os programas de televisión. Estes últimos fforon un claro avance no mundo gastronómico, xa que o dotaba de máis importancia. Actualmente, hai moitos programas dedicados a elaboración de comidas., e de competicións por ver cal é o mellor, ddonde tamén participan nenos pequenos, xa que hai programas dedicados especialmente para eles.

Esta nova situación do mundo da cociña, que se deixou de ver como algo específico para mulleres, ssupuxo un cambio cultural na forma de elaborar as comidas e na interpretación dos pratos, chegando a convertirse nun novo arte e nunha profesión prestixiosa.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation