CORT_0401 ABAU/2016-2017/CD11/xuño/09
Commission 11
Examination date Xuño
Topic A gastronomía
View options
Text: Full transcription Student final version Orthographic standard Morphological standard Lexical standard Grammatical standard Semantic standard Discoursive standard
Show: Colors Formatting <pb> <lb>
Tags: Standard lemma Original lemma POS tag (standard) Type of deviation of the standard Source of the non-standard form Derived correction Connector
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Actualmente a coc iña e a gastronomía están gañando moito seguidores e popularidade . Non so
nos problema programas de televisión senón que grazas as novas tecnoloxías e novas
formas de comun icación como redes sociais ou mensaxería instantánea fan un gran traballe o
para promover e aumentar os servizos a esta nova moda gastronómica
O aumento disto ven dada principalmente polos programas televisivos como Masterchef ou
Top Chef facendo que a xente lle guste m áis a cociña e ver que se pode traballar
delo dela , xa que os gañadores destes programas conseguen diñeiro e un libro de recetas
público á
propias para pu publicar e gran fama entre os grandes cociñeiros .
Así a xente promovida por estes programas comeza a cociñar e a subir fotos ou videos
ás redes sociais co que o eco mundial que esto acada e moi grande .
Á marxe da comunicación e repercusión social a gastronomía é unha forma de
presentar a cultura dunha cidade ou dun país ao resto do mundo como é o caso
do famoso chocolate suízo ou os fideos x aponeses e dentro das nosas fronteiras
a paella valenciana ou as fabes de Asturias , sen olvidar o noso lacón con grelos do
ou o pulpo de Mugardos dentro de Galicia .
Estas comidas fan aumentar o turismo atraídos polo sabor , calidade de producto e rexión onde
se cociña e son considerados pratos internacionais xa que onde en calquer lugar do mundo
recoñécese o tipo de comida que se prepara noutro .
O problema virá cando por culpa dos programas ou pola importancia mundial que se lle da
a xente canse e comeza a rexeitar a comida internacional co que comezará o
desprestixo da comida como comezou o desprestixo do mundo musical tras tantos programas
e tanto boom mediático. .
Polo que mentres a cociña se mantenga no momento actual a xente seguirá seguindo os programas ou
blogs e gustaralle coñecer a cultura de onde provén o prato co que esta moda
gastronómica é beneficiosa para todos os sectores da economía mundial .
Legenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation