GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0431

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/06

Commission12
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade, nos paises desenvolvidos non existen un grave problema coa falta de alimento para a poboación. No pasado a comida era a preocupación da maioría das familias, cousa que foi desaparecendo cando os paises se desenvolveron. Agora a comida pasou a ser, a parte dunha necesidade, unha maneira de disfrute.

Pode tratarse, quizais, dunha moda pasaxeira, pero o certo é que a día de hoxe existen numerosas guías de turismo gastronómico, e moita xente viaxa a outros lugares, en parte, para probar a comida deses sitios. Esta situación ocorre, probablemente, porque a xente busca novas formas de entreterse e de disfrutala vida, polo que buscan o disfrute en aspectos da vida que antes considerábanse meramente rutinarios.

Tamén pode ser que, o que hoxe consideramos moda, nun tempo convírtase nunha costume entre a xente máis acomodada economicamente porque, claro está, comer aos mellores pratons non é algo para nada barato.

En conclusión, considero que

Este gusto pola comida pode deberse tamén á posibilidade de acceder a ingredentes que antes era imposible atopar, o que permite unha máis ampla variedade.

En conclusión, considero que este gusto pola gastronomía perdura no tempo, e non pasará como unha simple moda.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT