GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0466

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/01

Commission13
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Cada ano a gastronomía e a cociña van en crecemento. Nestes anos esta de moda a comida minimalista que trátase de platos que teñen moi pouca comida, pero esa comida é un espectáculo eso si cheo non acabas. Onde este un bo caldo da avóa que me quiten a comida minimalista!!. Cada vez esta a crecer o número de restaurantes con estas características e a maioría moi baratos non che son.

Eu prefero un plato contundente que te deixe cheo que cando chegas a casa non teñas que tomar nada máis de postre.

O tema da gastronomía e a cociña está a crecer tamén no plano da televisión. Encontramos moitos programas sobre cociña empezando polo xa mítico Carlos Arguiñano, que sería de España sen este rapaz. Cabe destacar tamén o programa de Master Chef, feito para aqueles cociñeiros que non se dedican profesionalmente a cociña e non o fan con xente adulta, agora existe Master Chef Junior para rapaces moi pequenos. Tamén existen outros programas como Top Chef pero este xa está feito para profesionais da cociña.

Tamén existen series como El Chiringuito de Pepe no que o actor principal fai de Sergi Roca, un dos cociñeiros máis importante do noso país.

Como último consello cómpre sabermos cociñar xa que é básico nas nosas vidas. Dame vértixe a xente que vaise da casa sen saber cociñar nadiña, saber cociñar é como ter un seguro de vida!!


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT