CORT_0477
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/12
Commission | 13 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Na nosa sociedade actual ocorren moitos
cambios case todos os días. Algúsns deles perduran
no tempo, pero outros esquécense rapidamente. O lóxico
é pensar, que a importancia que acadauron a cociña
e mais a gastronomía sexa duradeira, mo pois supón
unha clara mellora na nosa calidade de vida.
Non obstante, hai razóns para pensar que é unha moda
pasaxeira e é que afortunadamente a comida é un ben
ao que poden acceder a maioría do noso país; mentres
que pero a alta cociña coa que se relaciona o desenvolvemento
da gastronomía é un ben moi prezado.
Ademais, se visitamos unha gran cidade, podemos ver
que os locais adicados á gastronomía son moi
poucos en comparación cos de comida rápida.
Cada vez son máis comúns en todas partes as
franquicias de multinacionais que venden hamburguesas
en de dudosas procedencia. O máis salientable destes
datos é que estes últimos son moi frecuentados,
o que parece sinalar que a importancia da
gastronomía e da boa comida está non vai
supoñer un gran cambio social. Tamén cómpre
destacarmos que ese "tráfico de comida" que
se denuncia no texto é en realidade o que
demanda a poboación, sobre todo a máis xove.
Así, o máis probable é que a popularidade acadada
pola gastronomía e a cociña non caia no comple
to esqucemento, pero tampouco se converta no revulsivo
social da nosa época.
Por estes motivos, o máis probable é que
a popularidade acadada pola gastronomía e mais a
cociña non caia no completo esquecemento, pero
tampouco se convertirá no revulsivo social da nosa
época
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT