GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0477

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/12

Commission13
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na nosa sociedade actual ocorren moitos cambios case todos os días. Algúsns deles perduran no tempo, pero outros esquécense rapidamente. O lóxico é pensar, que a importancia que acadauron a cociña e mais a gastronomía sexa duradeira, mo pois supón unha clara mellora na nosa calidade de vida.

Non obstante, hai razóns para pensar que é unha moda pasaxeira e é que afortunadamente a comida é un ben ao que poden acceder a maioría do noso país; mentres que pero a alta cociña coa que se relaciona o desenvolvemento da gastronomía é un ben moi prezado.

Ademais, se visitamos unha gran cidade, podemos ver que os locais adicados á gastronomía son moi poucos en comparación cos de comida rápida. Cada vez son máis comúns en todas partes as franquicias de multinacionais que venden hamburguesas en de dudosas procedencia. O máis salientable destes datos é que estes últimos son moi frecuentados, o que parece sinalar que a importancia da gastronomía e da boa comida está non vai supoñer un gran cambio social. Tamén cómpre destacarmos que ese "tráfico de comida" que se denuncia no texto é en realidade o que demanda a poboación, sobre todo a máis xove. Así, o máis probable é que a popularidade acadada pola gastronomía e a cociña non caia no completo esqucemento, pero tampouco se converta no revulsivo social da nosa época.

Por estes motivos, o máis probable é que a popularidade acadada pola gastronomía e mais a cociña non caia no completo esquecemento, pero tampouco se convertirá no revulsivo social da nosa época


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT