É verdade que nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade entre a sociedade. Seguramente como dí a xente maior que é mellor comer e poder facelo que pensar nas polo mundo tantas desgracias que hai polo mundo que xa chegan vben. Non sei por que se está a por esto de moda de facer rutas polos bares das tapas, pero é divertido xa que podes estar un ratiño ca xente que queres e pasalo ben disfrutando dunha comida riquisima, dependendo en que bar. Tamén se está a celebrar concursos de comida, por exemplo da tortilla española, quen a faga máis rica terá un premio.
Está xenial estes tipos de celebración ou actividades que se fan xa que se pode aprender a cultura facer outro tipos de comida tradicionales douctros países; e queiras que non, cociñar en familia tamén e unha boa maneira de dialogar máis e poder disfrutar dos teus cunha boa comida.
Por outra parte temos os gastrónomos que valoran os pratos que teñas no teu restaurante, aquí vexo un pros e un contra neste tipo de decidsión si eres empresario dun b restaurante. Claramente, si un bog gastrónomo gustalle os pratos do teu restaurante traerache máis clientera; pero si esta diciesión e negativa creo que os clientes non vendrán máis. Porque o ser humano deixase levar, ao meu parecer, moito que quero decir con isto que si eu me tiro ao río veñen todos detrás, é un pouco coma as modas na vestimenta. E sobre a comida non porque a unha persona non lle guste a elaboración de ese prato a ti non che guste tamén, hai que probar.
Sobre o meu punto de vista do traballo de ser gastrónomo; penso que ten que ser arriesgado a comer calquera tipo de comida porque che pode sentar mal, ou esta estropeada ou calquera cousa máis. E as críticas negativas sobre algún restaurante podelle crear problemas xa persoais, porque si un dueño dun restaurante despois da súa crítica tivo que cerrar enfadasrase moito co gastrónomo.
En conclusión eu quedome na parte de divertirnos en grupo facendo a ruta de tapas, cociñando toda a familia e facendo concursos de comida.