GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0026

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/01

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada02
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras236
Número de lemas118
Densidade léxica50
Número de enunciados7
Media de palabras por enunciado33.71
Número de palabras do enunciado máis longo53
Número de palabras do enunciado máis curto21
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo2.33

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Na actualidade onde apenas existen barreiras entre países debido ao rápido desenvolvemento da tecnoloxía e dos medios de comunicación podese coñecer a cultura gastronóomiíca dun país a golpe de click ou mesmo traer esa gastronomía ao propio país abrindo un restaurante especializado nese tipo de comida, isto fai que a súa popularidade aumente.

Esta expansión da cultura mundial é debida as ganas de coñecemento e de provar cousas novas sen saír da propia cidade. Pode parecer que este cambio é pasaxeiro, xa que ao sobreexplotar unha determinada cultura gastronómica pode provocar o aborrecemento da mesma, o que finalizaría co peche de moitos locais dese tipo de comida. Ademáis coa recuperación económica en camiño e progresando día a día, permite que as persoas, ao ter maiores ingresos, poidan viaxar a determinados lugares e probar a comida de forma autóctona sen necesidade de pagar máis por, nalgúns casos, menos calidade. Por isto podese dicir que en determinada comida existiría un cambio cultural duradeiro debido a distancia que hai que percorrer para ese destino ou á preferencia desa comida con respecto a propia. Ademáis este cambio podería afianzarse debido a entrada de emigrantes, que ao importar e levar consigo a cultura e os sabores da súa terra, os convirten nun negocio.

Este aumento e entrada de novas gastronomías que amplían a oferta á hora de comer xeran maior variedades e opcións, pero non hai que esquecer a propia gastronomía.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra