CORT_0156
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/19
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 210 |
Número de lemas | 105 |
Densidade léxica | 50 |
Número de enunciados | 9 |
Media de palabras por enunciado | 23.33 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 50 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 10 |
Número de parágrafos | 4 |
Media de enunciados por parágrafo | 2.25 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Hai moitos anos, era habitual que só cociñaran as mulleres mentres
os homes ían traballar. Co paso do tempo, iso foi cambiando e cada
vez máis homes adéntranse no mundo da cociña.
A causa principal disto é que a xente no século XXI volveuse máis
independente, non era como noutros tempos que a maioría da xente
casábase. Agora moita xente vive soa, por iso aprenden a cociñar.
Outra causa que motiva á xente a cociñar son os programas tele
visivos (sexan en forma de concurso ou simplemente un programa
de cociña para coller receitas). Tamén interveñen os pratos
precociñados que só tes que quentar. A xente interpreta que é
fácil facelo e anímanse a comprar máis.
Moitas persoas consideran que é unha moda porque moita xente é o
que estuda agora, pero realmente a cociña sempre estivo presente
nas nosas vidas, o que pasa é que agora dan máis facilidades
para dedicarse a elo, por exemplo a través de ciclos formativos.
A cociña supón un cambio cultural na nosa sociedade porque
introdúcense novas técnicas na elaboración de pratos e p tamén
deixamos atrás o tópico de que a cociña é de mulleres
cando é algo que pode facer calquera, sexa home ou muller,
e é algo que todos e todas deberiamos respetar.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra