Hoxe en día, escóitase a miúdo falar de gastronomía e cociña en
case tódolos rangos de idade, desde os máis novos aos máis experimentados
avanzados en idade.
Desde sempre, a cociña estivo presente s nos fogares, dunha forma no ámbito
familiar, sendo a tarefa de cociñar máis frecuente en mulleres ca
en homes. Sen embargo, esta situación hoxe a día de hoxe cambiou moito.
Agora os homes son tamén parte do mundo gastronómico e saben o que
é colocarse nos fogóns dunha cociña, representando ó sexo masculino chegando estes a gañar importantes
en recoñecementos en canto a galardóns nacionais ou internacionais, como é o caso da "Estrela Michelín",
que aínda que posúe representación feminina, unha maioría apreciable
maioría deste ámbito nacional e internacional son representantes correpóndelle do sexo pertence ao xénero
masculino.
Outro ámbito que cabe resaltar da gastronomía é a súa presencia
nos medios de comunicacións, destacando nos programas de televisión. Así,
hai certas franxas horarias, como son ao mediodía ou á noite, momentos
nos cales se reúnen nenos unha maior porcentaxe de espectadores coa
intención de ver non só protagonizadas non só por receitas diarias, propias do mediodía, senón
tamén consu por concursos nos cales distintos participantes loitan por
demostrar as súas facultades na cociña e poder gañar un ansiado
premio, relacionado co mundo tamén por suposto, co mundo da gastronomía.
Ademais, tamén hai que cabe destacar nun ámbito máis próximo ao día a
día, a presenza de reunións e cursos impartidos nas distintas
vilas e cidades españolas, e mesmo galegas, naas cales adoitan
caracterizarse por ter un amplio número de afiliados, posto que o
mundo da gastronomía está en expansión e todas e todos todos e todas queren
participar del. Doutra banda, deisto tamén sorxe nace a pregunta de
moitos profesionais deste mundo de se é unha mera tendencia
pasaxeira, e o certo e que se asemella que si, posto que o
día de mañá todos os focos centrados agora na cociña ou poderán o poderán
estar, por exemplo, na gastronomía, bricolaxe.
Para sintetizar, podemos afirmar a calidade dea cociña como unha
"tendencia do momento", da cal os medios de comunicación e a xente
de a pé intenta aproveitar o máximo vbeneficio, ata que este
protagonismo enfoque se oriente cara outra actividade.