CORT_0335
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/08
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 193 |
Número de lemas | 108 |
Densidade léxica | 56 |
Número de enunciados | 8 |
Media de palabras por enunciado | 24.13 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 37 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 13 |
Número de parágrafos | 7 |
Media de enunciados por parágrafo | 1.14 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Sen duda, a gastronomía modificou o seu
papel na sociade e medrou a súa importancia.
En tempos pasados a única finalidade da
comida era alimentarse, facíase por
necesidade.
Co tempo a comida converteuse nun agasallo
e cocinala un arte pasou a ser arte.
Hoxe en día temos moitos programas dedicados
a cociña, saber cocinar é agora necesario e
quen o fai de forma que o resultado sea
ata certo punto excepcional, pode convertir
da cociña a súa profesión.
Convertemos comer nunha actividade de
ocio e incluso podemos chegar a sentir
ledicia ao facelo cando o facemos.
Tamén existen moitas revistas de gastronomía
onde falan dos mellores chefs, os restaurantes
de máis calidade ou temos outras nas
que vemos consellos para a cociña
diaria.
Nun principio podemos pensar que é unha moda
do momento, pero tan só temos que facer un
percorrido xeral pola evolución da gastronomía
para saber que vai seguir crecendo pois
ninguén quere renunciar a un mellor sabor.
Polo tanto e na miña opinión, penso que
a importancia que teñe agora a gastronomía
só pode mellorar non é algo pasaxeiro, é
un cambio na mente social que non penso que
de cambie, polo menos por agora.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra