CORT_0348
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/21
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 233 |
Número de lemas | 139 |
Densidade léxica | 60 |
Número de enunciados | 15 |
Media de palabras por enunciado | 15.53 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 34 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 6 |
Número de parágrafos | 5 |
Media de enunciados por parágrafo | 3 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Hoxe en día, a gastronomía ocupa un posto de prestixio
na nosa sociedade. Pouco a pouco, o interés pola comida foi
medrando ata o punto que acadou unha gran valoración. Non
obstante, sempre hai quen non apoia esta posición.
Malia a diferenza de ideais e gustos pola gastronomía,
ninguén pode dubidar da súa importancia e da union que
proporciona a miles de cidadáns. Festas e tradicións acostuman
caracterizar unha boa comida que remata coa ledicia de cada veciño.
Por outra banda, cómpre mencionar a influenza da televisión
e da publicidade. É doado atopar en calquera canle un programa
de cociña para ensinar aos máis novos nista técnica, sen
esquecernos dos anuncios que levan ao espectador a mercar
o producto produto ou a buscalo nas tendas.
Coma todo, en ocasións, trátase dunha moda. Comidas que
nunca tiveron nigún recoñecemento, poden gozar dun auxe
importante só pola tentación de probala e de facer o mesmo que os demais. Outras veces, a gastronomía xa é
popular por si soa. Hai costumes que non se perden. É o caso
do Nadal, do Entroido, da Semana Santa... Nestes casos non
precisan de ningunha oferta nin publicación xa que son coñecidas
a nivel mundial.
Polo tanto, a gastronomía ten diversos puntos de vista mais
só os máis expertos nela saberán verdadeiramente criticala.
Os demais, dedicaranse a gozala e a probar cousas novas
cun obxectivo fundamental, aumentar a variedade da dieta.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra