GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0586

ABAU/2016-2017/CD17/xuño/11

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada17
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras333
Número de lemas154
Densidade léxica46
Número de enunciados13
Media de palabras por enunciado25.62
Número de palabras do enunciado máis longo47
Número de palabras do enunciado máis curto14
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo3.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

En primeiro lugar, cabe destacar que a comida é unha parte da un rasgo que define da cultura dun país, é un trazo dos moitos que nos definen. Así como a é España se é recoñecese recoñecida pola paella ou a famosa tortilla española de patatas; a nós, os galegos, coñecesenos polo cocido, ou la o inigualable lacón con grelos.

Ademáis de ser un si trazo cultural ser importante no sentido cultural, tamén o é nno sentido económico e turístico, pois moitísima xente adem cando viaxa ademáis de enriquecerse culturalmente, fanno tamén gastronomicamente. Aínda, que c De feito, hai xente que viaxa co obxectivo de coñecer a nova comida. O problema é que este mundo é moi "subxectivo", no sentido de que unha "obra maestra" para uns, pode ser un total fracaso para outros e non por iso, debemos criticalo. ou mesnosprecialo. O certo é, que nós, os galegos, os cales soemos ter morriña do noso fogar, tamén a temos pola nosa comida, moitos de nós xa o experimentaremos o ano que vén caondo vai estemos estudando fóra e suplicando a nosa nai que nos faga un tapper tupper dos seus. E, como todo nesta vida, este é un mundillo máis que seguen modas; malia iso, a tradición é a tradición.

Unhas modas duran máis que outras e aínda que semella que isto ten efectos positivos non é así, porque o producto pode chegar a encarecerse debido a sobreexplotación que facemos del e en máis dalgunha ocasión, alg produciuse a algunha especie estivo en perigo de extinción por culpa do noso egoísmo. Ás gastronomía veces esquecémonos do laborioso que pode chegar a ser un prato ou de todos os ingredientes que presenta e non o valoramos insuficiente o suficiente. Sen dúbida, é unha profesión moi dura pois con toda hoxe en día non é recn recibe demasiado recoñecemento, nen apoio, e sobre todo, por parte dos xóvenes que non apreciamos ese tipo de comida. Nós optamos pola denominada "comida basura" que por suposto é moito máis barata e sobre todo, menos sán. Ilusos é o que somos, pois non temos nin a menor idea de todo o que nos estamos aperdendo


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra