GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0635

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/19

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras199
Número de lemas100
Densidade léxica50
Número de enunciados6
Media de palabras por enunciado33.17
Número de palabras do enunciado máis longo47
Número de palabras do enunciado máis curto22
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo1.50

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña e a gastronomía cada vez teñen máis importancia e son un tema máis de moda no noso país, cada vez máis xente se fai famosa por ser un cociñeiro de prestixio, ou incluso tendo un local con moi boa fama.

A primeira das causas deste suceso pode ser o auxe de programas televisivos coma "Masterchef" entre outros, que cada vez teñen máis audiencia e máis fama. Grazas a estes programas os nenos xa non soamente queren ser astronautas, futbolistas ou actores, agora tamén moitos queren ser cociñeiros, coma os que ven pola televisión.

Outra causa podería ser o diñeiro, un cociñeiro famoso, cun restaurante ou un restaurante de moito prestixio poden facer aos donos gañar unha gran cantidade de diñeiro, por exemplo, o restaurante de Carlos Arguiñano ten meses de lista de espera, e seguro que non é moi económico. Tamén se eses os donos de restaurantes prestixiosos, onde a comida non é especialmente barata, poden facer moitos cartos, xa que sempre terán clientes.

En conclusión, ecreo que é unha moda que está para quedarse durante varios anos, ou incluso para sempre, xa que a todo o mundo lle gusta comer ben, e a todos tamén nos fan falla os cartos.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra