Hoxe en día, na sociedade na que vivimos, cada vez dáselle
máis importancia aos temas relacionados coa gastronomía, e cada
vez vemos como grandes cociñeiros que alcanzan a súa fama,
son moi valorados e admirados pola xente.
Pódese dicir que España, se falamos concretamente e nos refe
rimos a Galiza é un dos lugares que teñen unha mellosr gastro
nomía, pois se nos poñemos a reflexionar, saír de Galiza xa
conleva deixar atrás outro un tipo de comidas comida características (cocido,
lacón con grelos...) aínda que si que é verdade que outros lugares tamén
teñen os seus pratos típicos, como por exemplo se nos referimos
a Valencia coa súa paella entre outros...
Pero actualmente o que conta e o que está a medrar
aínda máis, é a cociña moderna, ese tipo de cociña que moi
ta xente critica, porque simplemente pensan que se basan na
imaxe e en que quede bonito, e por exemplo deixan atrás o
tema da cantidade. pPois Pois vemos como un prato de cociña moder
na que ten moito éxito moitas veces básase nunha nunha pequena
cantidade de algo ao que se lle suma unha decoración.
Pois a esto estáselle dando unha gran importancia, podémolo ver
por exemplo como como comezan a aparecer programas de te
levisión que tratan sobre a cociña e enseñan aos máis peque
nos xa a elaborar pratos deste tipo.
Eu creo que isto é o futuro, pois ser un bo cociñeiro e chegar
a alcanzar fama, non é nada doado, requírense moitas horas
de estudo, e é un traballo moi elaborado para o que non
sirve calquera.
E que dicir dun gastrónomo, aínda que moita xente pense que iso pódeo facer calquera non é así, pois se non te preparas non
tes os coñecementos precisos para poder opinar.
É dicir no futuro a cociña moderna vai experimentar unha gran
evolución, van a ser moi admirados os cociñeiros, pero obviamente
tamén vai a seguir existindo a cociña tradicional, xa que a
moderna é para actos importantes tales como unha reunión de
políticos, bodas... entre outras.