CORT_0171 ABAU/2016-2017/CD05/xuño/34
Ano de redacción 2017
Curso 2º de Bacharelato
Comisión Delegada 05
Convocatoria de exame Xuño
Xénero Argumentativo
Materia Lingua e literatura galegas
Tema A gastronomía
Número de palabras 236
Número de lemas 129
Densidade léxica 55
Número de enunciados 6
Media de palabras por enunciado 39.33
Número de palabras do enunciado máis longo 89
Número de palabras do enunciado máis curto 14
Número de parágrafos 4
Media de enunciados por parágrafo 1.50
Opcións de visualización
Texto: Transcrición completa Versión final estudante Estándar ortográfico Estándar morfolóxico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Cores Aliñación <pb> <lb>
Anotación: Lema estándar Lema orixinal Clase de palabra (estándar) Clase de palabra (orixinal) Tipo de desviación do estándar Fonte da forma non estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Na miña opinión a gastronomía acadou gran popularidade nos últimos anos debido
á moda sen embargo , a pesar de comezar como moda , a sociedade cambiou
e aceptou o mundo da cociña como algo interesante , digno e desexado .
Tal vez a moda comezou polo desexo de ser diferente e destacar en algo
que ós demáis non se lle da ben , tal vez porque os restaurantes conseguiron ver un negocio redondo no que antes parecía unha tontería , tal vez a moda
apareceu porque o famoso de turno gustáballe comer en restaurantes carísimos con comida
minúscula pero moi bonita e a sociedade imitouno , porque se algo lle gusta á sociedade é
imitar ós famosos , ou ben a moda xurdiu porque Disney fixo unha película sobre ratas
que en realidade son grandes cociñeiras .
O certo é que o fervor polo mundo da gastronomía xa non é unha moda pasaxeira , só é
necesario encender a televisión para decatarse do que non hai case ninguna canle sen un
programa ou concurso de cociña . Na internet triunfan os blogs gastronómicos , tanto que
incluso " Os Simpson " teñen un capítulo dedicado a iso . Os restaurantes son cada vez máis
innovadores nos platos que preparan e na forma en que os preparan , o que comezou con facer
un prato bonito é agora formas de experimentación como disolucións en tubos de ensaio que
misturan sabores na boca .
En conclusión a gastronomía consolidouse na sociedade actual como unha nova forma de
arte .
Lenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descargar vista actual como txt