CORT_0343
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/16
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 09 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 296 |
Número de lemas | 147 |
Densidade léxica | 50 |
Número de enunciados | 8 |
Media de palabras por enunciado | 37 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 57 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 19 |
Número de parágrafos | 4 |
Media de enunciados por parágrafo | 2 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Hoxe en día, xa non concebimos vemos a o feito de comer como se vía o vían miraban fai 20
anos e moito menos como fai 50. Esto débese principalmente ó incremento na
mellora do nivel de vida da meaioría dos cidadáns, así, comer pasou de significar
unha mera acción de necesidade para satisfacer ó corpo a ser conce recoñecido case
como un arte, é neste momento onde entran en xogo o labor dos gastrónomos.
Esta profesión, impensable para as xentes de fái 50 anos, hoxe en día e outra máis
como pode ser a dun carpinteiro. Pero a pesar do que a maioría da sociedade cree,
a cal ve como todo un "chollo", como se só se tratara de encherse a fartar
de comida, non é moi doada. Se ti es gastrónomo, terás que probar pratos de moitos
restaurantes os cales algúns estarán mellor e outros peor e logo haberá outros que
casi non se poidan comer (ben pola mala preparación do prato en conxunto ou ben
por algún ingrediente mal cociñado) pero que deberas comer a pesar diso para logo
facer unha crítica constructivas. Esta profesión levou a especializarse ós restaurantes que
xa non queren só servir comida senon crear pezas de arte. Uns pratos úni
Cada día miles de restaurantes no mundo elaboran pratos únicos cargados de "emocións"
e "sensacións" descritas polo cociñeiro, ou chef gourmet mellor dito, nas que el mesmo
poña todo o seu esforzo e nas que se valora tanto o contido do prato en
si como a presentación, e dicir a maneira de servilo.
Así, esta nova xeración cociña moderna non é aceptada por todo o público
pois scertos sectores rexeitan "eses debuxos no prato que semellan comida" pero,
nos días que corren, máis cunha moda parece que esta gastronomía tan renovada
gusta cada vez máis e que chegou para quedarse.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt