GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0631

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/15

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras199
Número de lemas113
Densidade léxica56
Número de enunciados5
Media de palabras por enunciado39.80
Número de palabras do enunciado máis longo74
Número de palabras do enunciado máis curto17
Número de parágrafos3
Media de enunciados por parágrafo1.67

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade, e isto, como todo, presenta consecuencias negativas e positivas.

Actualmente o turismo, as viaxes e o disfrute da vida en xeral está a orde do día, fai unhas décadas, en moitas familias, era impensable visitar outros pai lugares afastados ás suas vivendas ou o simple feito de ir a tomar un aperitivo por ; creo que estas poden ser causas directas da popularidade que alcanzou a cociña e a gastronomía nestes últimos anos, que derivan dunha mellora económica xeralizada e un cambio de mentalidade. Como mencionei anteriormente, eisto ten consecuencias tanto positivas como negativas,: algunhas pertencentes ao primeiro grupo son o maior rendemento e beneficios que acadan os establecementos relacionados coa hostalaría, sexan bares como restaurantes; pero isto supón unha parte mala que é, ao meu parecer, a maior preocupación por atraer máis clientela preparando en moitos casos a comida con menos dedicación e cariño pola falta de tempo ou persoal. Isto fai que non podamos gozar das verdadeiras comidas tradicionais, tendo que abrir paladar a pratos novos.

Polo tanto, eu creo que non é incorrecto probar novas comidas, pero nunca deixando a un lado a cultura e tradición.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt