GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0636

ABAU/2016-2017/CD19/xuño/20

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada19
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras248
Número de lemas127
Densidade léxica51
Número de enunciados12
Media de palabras por enunciado20.67
Número de palabras do enunciado máis longo46
Número de palabras do enunciado máis curto10
Número de parágrafos6
Media de enunciados por parágrafo2

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade, isto pode o sea é debido a recente creación de e masificación dos programas/realities de cocina de na televisión., Podemos algúns coma Master Chef ou Top Chef, ditos programas son para toda a familia, e a xente os ven e aprenden moito.

Estos programas de televisión están directamente subvencionados polo Goberno, este é o caso de Master Chef, programa de aprendizajxe na cociña, con moitos espectadores. A xente , intenta copiar os platos pratos, e pouco a pouco cociñan máis e collen o gusto da cociña gastronomía. Este é unha gran acierto victoria por parte da televisión pública española. Concienciar na forma de comer é o mellor paso para evitar enfermidades cardiobasculares.

Eu non creo que isto sea unha moda pasaxeira xa que España xa é un dos países con mellor cultura gastronómica de toda Europa e tamén do mundo.

Historicamente as mulleres cocinaban nas casas, as que agora son avoas, e de tanto cociñar foron aprendendo. Agora a sociedade na que vivimos impón un ritmo de vida no cal non hai tempo para ir a casaacomer. Cociñar, comer e volver o traballo. E é por isto polo que perdimos esta cultura gastronómica. A xen

A xente a comer come cada vez peor, e logo chegan as enfermidades. Obesidad e o tipo máis común, como podemos observar na pr primeira potencia Mundial, Estados Unidos, cunha tasa cun porcentaxe moi alto.

Pouco a pouco, e coa axuda do Goberno, ecoa concienciación da xente, mediante to en España cada vez cómese mellor. distintos programas estatais, as persoas cada vez cuidanse mais tanto física coma gastronomicamente.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra