CORT_0058
ABAU/2016-2017/CD03/xuño/02
Comisión Delegada | 03 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Últimamente, o mundo da gastronomía está máis vixente que
no pasado.
Creo que esto sucedeu polo feito de que algúns artístas
decidiron empezar a utilizar aos pratos de comida como medio
de expresión. Agora é habitual ver na televisión concursos
gastronómicos, nos que o que de verdad importa é a estética e
non o sabor. EIsto está ben pero para solo ese tipo de
situacións, ou para quen esté disposto a facelo.
Non me parece un disparate o que se gasta algunha xente
nalgúns restaurantes "modernos", por non porque se van a ese
tipo de sitios, e para disfrutar da estética, da pequena obra
de arte. Eles son libres de gastar o que queiran, igual que
o son as persoas que compran calquer tipo de obra artística.
Isto non quita que haxa xente que o faga por aparen
tar e sentirse superior aos demáis, pero eiso ocorre en todos
os hámbitos.
Penso que a gastronomía gañou tanta importancia porque
me mestura o mundo da arte con algo tan común como o
comer. En esta acción, poderíamos falar tamén da metáfora
de comer arte.
Moitas persoas pensan que por traballar con algo relacionado
coa arte, sabeo todo e teñen máis coñecementos ou son máis
"sabios", pero porque non se dan conta de que é unha profesión
coma calquer outra.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt