CORT_0104
ABAU/2016-2017/CD04/xuño/06
Comisión Delegada | 04 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
O auxe da gastronomía e a cociña ten, na miña opinión, varias
causas que se relacionan directamente coa situación social que estamos
a vivir. Por unha banda a crecente especialización fai que os
e aparición de formacións máis completas fan que os grados medios
e as formacións non universitarias convirtanse nunha alternativa moi
atractiva para todos aqueles asustados polo esforzo que suporía
estudar unha carreira e titulación universitaria e logo un master,
ademáis de en ofrecer unha vía máis rápida e segura
á incorporación ao mundo laboral ao tratarse de ciclos máis
breves e campos con orientados precisamente ao mundo laboral e
campos con moita demanda. tamén é común a realización dun
destes ciclos antes dao tit grao universitario, xa sexa por gusto
ou por necesidades económicas e persoais para conseguir un respaldo económico
ao poder traballar nese sector. Sí que é certo que hay un
gran factor social e tratase probablemente dunha moda que cos
anos diminuirá o seu número de afil seguidores, máis cabe decir
que é un campo con moito futuro ao ser especialmente difícil
de industrializar, e que se ben a demanda pode diminuír, non é
probable que desapareza. En síntese a sinxeleza e ampla salida
laboral desta destos sectores xunto coa sua produ difícil industrialización
que consiguen que perdure no tempo converten á cociña e á gastronomía
en dous sectores moi prometedores.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt