Dende fai unhas décadas a gastronomía foi
collendo cada vez máis fama. Antes de isto, cando as
persoas iban a un restaurante só era para comer
e disfrutar da comida. Non digo que iso se deixase
de facer, pero agora a gastronomía ten máis
funcións ca esa. A cociña nos nosos tempos convir
teuse nunha moda que podes se pode comparar
ca do arte. Cada vez asisten aos restaurantes
de máis éxito as persoas máis adiñeiradas co
fin de seguir a moda e de presumir do
seu poder monetario, e isto pasa co arte.
Poucos restaurantes de éxito e fama son os que
che proporcionan unha cantidade considerable ca que
poidas quedar satisfeito. Moitos dos chefs din que menos
é máis, e a cantidade que apareza no prato
será cada vez máis custosa. O argumento destes
cociñeiros é que o que eles preparan son pode
considerarse arte. Pen En isto estou de acordo con
eles, ten gran mérito que a través do gusto che
fagan sentir ao público co sensacións exóticas.
A fama da cociña chegou a tales extremos que
existen centos de programas sobre isto, dende competicións
ata o diario dun chef da alta cociña.
A pesar disto, seguen existindo as persoas que buscan
comer para satisfacer a súa fame, por iso, non estou
de acordo con gastrónomos coma o do te que consideran
que se o prato ten demasiada cantidade, xa non é un
prato de calidade.
Por isto Este e o cambio que máis destaca
na sociedade, que se encontra dividida entre a
cociña tradicional e a experimental. Cabe dicir
que Galicia é un lugar con moita cultura, e
dentro dela, moita é cultura gastronómica con
pratos que chegan a ser exclusivos do no noso
territorio e que fascinan aos estranxeiros que os
proban. Por isto, penso que estaes dous tipos de cociña deben convivir, sen que ningunha absorva
á outra. O que sí vexo como unha boa opción
é o uso da gastronomía tradicional modificada
e levada á cociña experimental. Por iso, para
concluír, penso que este cambio que soufreu a
gastronomía no ten por que ser negativo, todo depende
de cómo se manipule e cómo convivan as
dúas formas de cociña.