CORT_0238
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/04
Comisión Delegada | 07 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nestes últimos anos, a gastronomía convertiuse nunha tendencia
de moito éxito en prácticamente todas as idades.
Fai uns dez anos, en m os medios de comunicación, especialmente a
televisión mostraba programas de cociña nuns horarios de pouco público
que estaban dirixidos principalmente ás amas dea casa. Hoxe en día
aparecen programas que teñen moita audiencia como Top Chef
ou Master Chef e algún ten tamén unha sección "Junior".
Estes cambios no noso entreteñemento están cambiando a nosa actitud
fronte á cociña. Antes veíase a cociña como algo de profesionais
ou das nosas nais e mulleres, o cal era unha atitude machista.
Hoxe en día o vemos como algo que pode estar ao alcance
de todos, grazas en parte a que temos unha maior accesibilidade
para investigar sobre comidas ou ingredientes.
Este cambio tamén aporta á sociedade unha apertura de
cara a probar outras comidas, deixar de chamar ao P "Telepizza" para saír a buscar un restaurante de
comida contemporánea e innovadora.
O malo desta tendencia é que aparecen persoas mostrar
os teus gustos sexa un sinónimo de incultura, por exemplo se eu
digo que a gastronomía oriental non me o é do meu gusto,
alguén pode chamarme ignorante aínda que eu non dixera nada
malo desa da gastronomía oriental.
Para Resumindo, eu opino que a popularidade da cociña e a gastro
nomía que creceu nestes anos supondrá un cambio cultural aínda que
tamén as pesorsoas que preferen unha comida máis tradicional deben ser
respetadas.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt