Cos avances da sociedade en moitos dos sentidos, leva ás
xentes de todo o mundo a un maior contacto entre culturas
propias de cada país, como pode ser a comida; ao gusto por
estoutras culturas, e mesmo a o desarrollo dalgúunshas culturas,
a un gusto máis refinado.
A comida, na miña opinión, nunca pasará de moda. A comida
non é como a vestimenta e ou como a música. Todo o mundo
come por necesidade e, ¡vaia! a case todos nos gusta.
Últimamente debo dicir, que dáselle maior difusión, ben polos medios
de comunicación e certos programas televisivos, ben por festas
de certo tipo de gastronomía... Pero sempre, en maior ou menor
medida, estaivo, está, e estará presente.
Na miña opinión, o maior desenvolvemento da gastronomía e da
cociña, e un punto positivo para nós. Mesmo en calqueira cidade
podemos atopar restaurantes con distintas culturas e tradicións
gastronómicas como poden ser os de comida china (moi de
moda uns anos atrás), ade comida italiana, e, moi presente nos
nosos días, ata de comida turca. Grazas a isto permítesenos
coñecer polo gusto e o paladar, certas culturas que ata hace uns
anos descoñecíamos.
Pero isto, penso, tamén ten a súa parte negativa. A "moda" das
profesións ligadas á cociña, pode levar a aparición dae persoas
coma as que o autor chama "traficantes de comida", é dicir, que se de
diquen á profesión só como iso, unha profesión coa que gañar di
ñeiro pola alta demanda deste sector nos últimos anos, poidendo
"apartar" así , a outros gastrónomos, cociñeiros etc. do primeiro
plano, que sí se dediquen á profesión
por amor a ela.