CORT_0536
ABAU/2016-2017/CD15/xuño/09
Comisión Delegada | 15 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Cada vez hai moisosto maior número de canles nos que votan programas
de cociña. Para calquera traballo nesta época precisanse estudos, pero para algúns
como a cociña son precisos menos. Agora todo o mundo se presenta para traballos
"mellor recoñecidos" como profesor, inxenieiro etc. Certo é, que fai non tantos
anos, as mulleres cociñaban e os homes traballaban, tal vez por iso, pensabase
que a cociña era para as mulleres e e para casa, pero agora se nos damos
de conta, os chefs e cociñeiros con estrelas nos seus restaurantes, son homes.
Agora ser chef é un prestixio, mentres que anos anteriores era algo do máis
común nas casas. Démonos conta do importante que é degustar unha boa comida,
non unha comida calquera, e que ata para cociñar hai miles de receitas distintas
para facer unha mesma comida. Ademais de haber gustos por comidas típicas
dos paises. Son xa moitos os restaurantes nos que podes escoller menús de
diferentes paises por exemplo: mexicana, italiana, asiática etc. Tamén hai dentro
da cociña especialidades, como por exemplo: pucheiros, pizzas, carnes etc.
ou de postres para tartas de boda, comunións, festexos... Claro que non todos
entenden este gusto por algo tan sinxelo como cociñar ou outros degustar esa
comida. Coa cociña pódese facer arte, mezclar sabores e mesmo cores,
facer imaxes e mesmo cos sabores facer sentir ben a alguén.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt