CORT_0035
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/10
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 02 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 242 |
Número de lemas | 119 |
Densidade léxica | 49 |
Número de enunciados | 8 |
Media de palabras por enunciado | 30.25 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 49 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 16 |
Número de parágrafos | 3 |
Media de enunciados por parágrafo | 2.67 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
O mndo gastronómico e a cociña non sempre tivo a mesma impor
tancia nin o mesmo papel na vida da sociedade, senon que sufriu nume
rosas modificacións dependendo dos de diferentes factores; como as épocas,
os lugares... xa que non en todos os países do mundo a gastronomía aca
da a mesma importancia a presenta a mesma repercusión.
Na actualidade existen diferentes profesións ligadas a diversos ámbi
tos da vida; as profesións estas foron as mesmas durante gran parte da histo
ria do noso país; aínda que a sua vez xurdiron máis. No mundo da ali
mentación destácco destácase o exercicio de gastrónomo, unha persoa que
conta con acontecementos coñecementos específicos para a degustación de
diferentes alimentos procedentes de diversos lugares do mundo, así coma
a creación de novos pratos... O e No referente a cociña podemos nomear
oficios como o de cociñeiro, máis demandado nos nosos tempos.
A cociña e o mundo gastronómico acadou máis importancia nos últimos anos,
isto produciuse por diversas causas; a posible causa máis destacada foi a
influencia dos países extranxeiros e diferentes potencias europeas cara a nosa
sociedade. A necesidade ou entusiasmo de convertir o noso mundo nun
país máis sotisficado trouxo consigo principalmente novidades no mundo
da cociña; respecto a elaboración de novos pratos... Esto produciu un cambio
cultural que posiblemente se verá incrementado co paso dos anos e
potenciáronse os coñecementos adquiridos polos diferentes territorios do mundo.
A sociedade española vai adqui vaise potenciando gracias aos ás diver
sas influencias existentes no noso tempo, que proporcionarán con modi
ficacións no ámbito profesional, como por exemplo no mundo gastronómico.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt