CORT_0190 ABAU/2016-2017/CD06/xuño/01
Ano de redacción 2017
Curso 2º de Bacharelato
Comisión Delegada 06
Convocatoria de exame Xuño
Xénero Argumentativo
Materia Lingua e literatura galegas
Tema A gastronomía
Número de palabras 293
Número de lemas 136
Densidade léxica 46
Número de enunciados 21
Media de palabras por enunciado 13.95
Número de palabras do enunciado máis longo 31
Número de palabras do enunciado máis curto 4
Número de parágrafos 4
Media de enunciados por parágrafo 5.25
Opcións de visualización
Texto: Transcrición completa Versión final estudante Estándar ortográfico Estándar morfolóxico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Cores Aliñación <pb> <lb>
Anotación: Lema estándar Lema orixinal Clase de palabra (estándar) Clase de palabra (orixinal) Tipo de desviación do estándar Fonte da forma non estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A cociña estase a converter nunha verdadeira arte . Mentres que fai uns anos os restaurantes
caros se caracterizaban por ter unha boa calidade de produto e estar ben cociñados ;
na actualidade para seren un restaurante prestixioso requírese moito máis . O anterior xa se se
presupón , pero e que ademáis debe ser un no constantemente novidoso . Se vas agora a un
restaurante prestixioso cambiou drásticamente dende hai uns anos . Agora provarás comidas novas ,
novas innovadoras tecnicas de cociñar , e inauditas mecl mezclas de alimentos nun plato .
Toda esta transformación ven acompañada dun cambio na visión da cociña pola sociedade .
Na actualidade ser un bó cociñeiro e estudar nunha prestixiosa escola gastronómica converte
aos " chefs " en persoaxes famosas . les Parece que se tratáse de xogadores de futbol . Con
competicións gastronómicas , premios a mellores restaurantes , os seus propios programas de
televisión ...
Isto leva a pensar que ese tipo de cociñeiros de prestixio se estéan a convertir
en verdadeiros artistas . Un papel fúndamental nesta transformación ten que ver cos
medios de comunicación . As competicións de cociña que comezaron a gañar popularidade
nos EEUU inváden agora as televisións . A persoa que gaña faráse famosa e os críticos
que participan son presentados como verdadeiras estrelas .
Por outra parte este fenómeno gastronómico chega aos máis xoves . Hai programas
nos que compiten nenos entre sí cociñando . Así , nenos que antes vían os debuxos ven na
actualidade aos nenos cociñar dende a súa casa . Por idílico que pareza este tipo
de co programas levan consigo un problema na de cara a evolución dos nenos . Tratar a
nenos coa dureza que se fai , sometelos a esa presión ... Por outra banda o feito de
que eso se fága pola audiencia . Tanto adultos como mozos . Uns por chegar a seren coma
eles e outros por pareceren por lles pareceren eses nenos persoaxes graciosas e inocentes .
Lenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descargar vista actual como txt