Sen duda, a gastronomía modificou o seu papel na sociade e medrou a súa importancia. En tempos pasados a única finalidade da comida era alimentarse, facíase por necesidade.
Co tempo a comida converteuse nun agasallo e cocinala un arte pasou a ser arte.
Hoxe en día temos moitos programas dedicados a cociña, saber cocinar é agora necesario e quen o fai de forma que o resultado sea ata certo punto excepcional, pode convertir da cociña a súa profesión.
Convertemos comer nunha actividade de ocio e incluso podemos chegar a sentir ledicia ao facelo cando o facemos.
Tamén existen moitas revistas de gastronomía onde falan dos mellores chefs, os restaurantes de máis calidade ou temos outras nas que vemos consellos para a cociña diaria.
Nun principio podemos pensar que é unha moda do momento, pero tan só temos que facer un percorrido xeral pola evolución da gastronomía para saber que vai seguir crecendo pois ninguén quere renunciar a un mellor sabor.
Polo tanto e na miña opinión, penso que a importancia que teñe agora a gastronomía só pode mellorar non é algo pasaxeiro, é un cambio na mente social que non penso que de cambie, polo menos por agora.