Actualmente a gastronomía e a cociña son unha auténtica moda.
Os cociñeiros inte tentan innovar con produtos extranxeiros que o público descoñece, combinar distintos sabores exóticos no plato e poñerlle un título ao plato suxerente. Por que? Está claro que para atraer aos consumidores,. os cales se ven atraídos A única causa desta e atracción é que é algo descoñecedor e porque "está de moda". Esta tendencia acostuma ir acompañada dunha restaurante con moitos detalles, minimalista, moi coidado na súa decoración... tamén para sorprender e incentivar todavía máis ese desexo de probar algo distinto ao tradicional. O cer
O certo da moda descrita anteriormente é son os beneficios que reciben os cociñeiros, xa que con tanta exquisitez o plato queda bastante vacío; eso sí, están adornados de forma moi coidadosa, con follas dunha herba pouco común consumidas en Amér das "Indias" unha salsa exótica xaponesa... É dicir, moita palabrería posta e, porén, a cantidade de comida é escasa, polo que hai que consumir un mínimo de cinco platos para satisfacer as nosas necesidades básicas,. Para quedarse cheo xa Ademais, debido a importación deses alimentos diferentes aos acostumados, o prezo é superior. Polo tanto, para comer ata quedarse cheo non vai en condicións non é recomendable visitar un destes restaurantes a no ser que se esté disposto a gastar unha gran cantidade de cartos.
Creo que isto é unha moda que seguirá na nosa épo e perdurará, debido a que tamén existe un certo "prestixio" e "nivel" ligados ao este concepto de comida vangardista. Pero que convivirá Tamén, ao incorporarmos das hamburguesas, ou produtos prefabricados ou de a comida rápida dubidaríase da súa existencia no futuro, pero o certo é que os humanos temos a necesidade de incor de innovar e combinar novos produtos cos tradicionais, xa que senón, "aburrí" "aborrecen".
Neste terreo estase pensando ademais na incorporación dunha carne sintética, apta para os vexetarianos. Esta moda tamén chegará para quedarse?