GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0148

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/11

Comisión Delegada05
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía actualmente é unha profesión enormemente coñecida por todas as partes do mundo, onde non todos podemos destacar, xa que realizar unha comida con presentación e unha sabor perfectas e non é sinxelo.

Podemos coñecer moitos actores, e o cine xa é unha profesión onde case ninguén pode destacar, pero aínda menos coñecemos a gastrónomos famosos, que faría falla unha vida de práctica para alcanzar a cociña sen erros.

A súa gran importancia relacionase cos países e coa cultura, xa que cada país ten a súa propia gastronomía e pratos especiais, coma a súa danza ou o seu idioma.

É coma unha das pequenas partes dun paiís e da súa cultura natal. Aquí moitas persoas obteñen curiosidade ou aprecio pola gastronomía de outros lugares. Probar a comida dun país nun viaxe é tan común coma observar o idioma que ali se fala, polo tanto penso que o aprecio a este ámbito cultural non se vai perder cos anos, pode incluso meillorar. É probable que quizá a estética dos platos evolucione, pero o contido dos platos sempre representará o mesmo tras o paso do tempo.

A gastronomía realmente e fermosa e complicada, unha profesión onde non calquera pode destacar e facer un esforzo mínimo. E algo digno de admirar, tanto en Galicia coma na outra punta do mundo.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra