CORT_0148
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/11
Comisión Delegada | 05 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía actualmente é unha profesión enormemente
coñecida por todas as partes do mundo, onde non todos pode
mos destacar, xa que realizar unha comida con presentación e
unha sabor perfectas e non é sinxelo.
Podemos coñecer moitos actores, e o cine xa é unha
profesión onde case ninguén pode destacar, pero aínda
menos coñecemos a gastrónomos famosos, que faría falla
unha vida de práctica para alcanzar a cociña sen erros.
A súa gran importancia relacionase cos países e coa
cultura, xa que cada país ten a súa propia gastrono
mía e pratos especiais, coma a súa danza ou o
seu idioma.
É coma unha das pequenas partes dun paiís e da
súa cultura natal. Aquí moitas persoas obteñen curiosi
dade ou aprecio pola gastronomía de outros lugares.
Probar a comida dun país nun viaxe é tan común
coma observar o idioma que ali se fala, polo tanto
penso que o aprecio a este ámbito cultural non se
vai perder cos anos, pode incluso meillorar. É probable
que quizá a estética dos platos evolucione, pero o
contido dos platos sempre representará o mesmo tras
o paso do tempo.
A gastronomía realmente e fermosa e complicada,
unha profesión onde non calquera pode destacar e
facer só un esforzo mínimo. E algo digno de admirar,
tanto en Galicia coma na outra punta do mundo.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra