CORT_0153 ABAU/2016-2017/CD05/xuño/16
Ano de redacción 2017
Curso 2º de Bacharelato
Comisión Delegada 05
Convocatoria de exame Xuño
Xénero Argumentativo
Materia Lingua e literatura galegas
Tema A gastronomía
Número de palabras 257
Número de lemas 144
Densidade léxica 56
Número de enunciados 7
Media de palabras por enunciado 36.71
Número de palabras do enunciado máis longo 66
Número de palabras do enunciado máis curto 17
Número de parágrafos 4
Media de enunciados por parágrafo 1.75
Opcións de visualización
Texto: Transcrición completa Versión final estudante Estándar ortográfico Estándar morfolóxico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Cores Aliñación <pb> <lb>
Anotación: Lema estándar Lema orixinal Clase de palabra (estándar) Tipo de desviación do estándar Fonte da forma non estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a cociña adaptáronse ( tal e como se
fixerono en todos os ámbitos vitais , incluso nós ) aos novos cambios
e posibilidades que nos abre o mundo de hoxe en día .
Nestos tempos temos robots cociñeiros , dez restaurantes na
rúa do noso piso e programas na televisión ( case a todas
horas ) acerca do tema gastronómico . Sinceiramente , véxoo normal , poucas
cousas hai máis importantes no mundo que a comida , algo indispen
sable para vivir e que nos permite coñecer a xente nova ou
facer unha reunión familiar . É un mundo que da cartos , e todo
o que os produzca é benvido nesta sociedade capitalista .
Pero creo que o cambio gastronómico vai ser máis duradeiro
que o que se deu noutros campos ( como a explosión do Rock n' Roll
ou o heavy movemento hippie ) creo opino que non ten nada de moda pasaxeira ; princi
palmente porque as receitas sempre foron algo ligado e identifi
cado a pasar de nais / pais - a - fillos / fillas , polo que se se
van cambiando a mellor supoño que se transmitirán no tempo .
Por outro lado creo que ás veces lévase demasiado ata
o extremo a modernización gastronómica , creo que a
ningún de nós nos gusta ir a un restaurante ' chic ' , pedir
un plato de oito palabras ( recomendado pola casa ) , e acabar
comendo tres anaquiños de carne con patacas igualiño
que o preparaba a túa avóa ( aínda que moito menos rico ) .
Polo que , en resumo , temos que estar abertos aos novos m
cambios e modernizarnos , pero nunca en exceso , non debemos
perder os nosos valores e características ; debemos sintetizar
modernidade e tradición .
Lenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra