GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0241

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/07

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras244
Número de lemas142
Densidade léxica57
Número de enunciados12
Media de palabras por enunciado20.33
Número de palabras do enunciado máis longo41
Número de palabras do enunciado máis curto9
Número de parágrafos5
Media de enunciados por parágrafo2.40

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

O auxe da cociña e da gastronomía fíxose evidente nos últimos anos. A importancia da actividade culinaria é directamente proporcional áo importancia do turismo en cada rexión. Por conseguinte, España é un líder mundial en gastronomía.

Unha das cousas do de peso desta actividade é a calidade dos ingredientes: dende o mellor aceite mediterráneo ata as máis saborosa das carnes de vacún. Ademais, h cómpre facer fincapé na diversidade de receitas segundo o territorio no que nos atopemos, o que outorga un amplo abanico de pratos cos que se deleitar.

O noso país tamén conta con numerosos chefs de rec renome a nivel internacional, os cales aportan o seu propio estilo e desenvolven novas técnicas coas que enriquecer a o menú. A elaboración de postres xeados con hidróxeno ou a interesante construción de pratos deconstruídos son dous das moitas técnicas surxidas de laboratorios gastronómicos.

Porén, non todos temos os mesmos gustos, e é aquí onde atopamos aos comensales máis tradicionalistas. Sen sorpresa algunha, a oferta de comidas típica de cada territorio é extensa e axuda a configurar a marca España. Dende a o tico cocido galego ata á lixeira coca catalana.

Malia que a gran maioría pense que os restaurantes van de camiño a ser máis esxtravagantes co paso de tempo, temos que fixarnos no feito do da inventiva dos cociñeiros, quenes buscan a máxima diversidade por medio de combinacións de ingredientes propios. Polo tanto, esta "moda ten tanto de pasaxeira como a te o noso plane sol ten luminosidade: hai para rato.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra