A gastronomía está a experimentar altos niveis de popula
ridade nos últimos anos, así tamén como a cociña. Poderíase
dicir que esta non alcanzara a súa cima ata o día de
hoxe. Certo é que a moda evoluciona e cambia todos
os días e quizasis este prestixioso recoñecemento que
está a acadar teña o seu fin.
dDurante gran parte do século XX, acontecementos
como a Guerra Civil e a ditadura franquista tiveron
diversas consecuencias que afectaron a vida da
sociedade máis empobrecida. Algunh Entre outras,
a parálise da produción tanto das organizacións
industriais e obreiras como das agrícolas e gan
deiras. Isto implicaba que a produción de carne,
leite, millo... e calquera outro tipo de alimento
fora escaso. Neste período era abundante o
autoconsumo, tendo en conta de que a maioría
da poboación vivía nunhas condicións de miseria.
Coa finalización da guerra e a transición ao réxime
ditatorial, experimentáronse cambios na produción alimentaria.
Agora, a o proceso de elaboración daos distintaos alimentos
é doada debido á creación de maquinarias que facilitan
ó ganado, e a gandería, e a gastronomía en xeral.
Isto pode ser unaha das causas polas que nos nosos
días dita gastronomía está a ser importante.
Así pois, a cociña tamén adquire un importante recoñe
cemento grazas a abundancia de elementos para poder
cociñar, tanto referidos a alimentación como áós novaos
aparellos electrónicos que permiten as distintas formas
na elaboración dos alimentos.
Como se citou antes, a moda é pasaxeira e ninguén
sabe como será nun futuro, que cousas cambiaran
e que otras permanecerán. Así pois, a gastronomía
e a cociña pode que se manteñan na cima durante
moito tempo ou quizais dentro duns anos deixarán
de estalo.