Dende os últimos anos podemos observar que cada vez ten máis importancia
a cociña e as artes culinarias en xeral. Isto pode observarse na proliferación
de programas como é o caso de TOP Chef ou de Master Chef.
Antes, e polo xeral a profesión de cociñeiro estaba relegada a unha
profesión para persoas sen estudios, que aprenderon a cociñar comen como unha
forma de "superviviencia" e porque, máis que nada, non tiñan outra opción
para seguir a diante, polo que era unha profesión con pouca vocación.
Non obstante, e actualmente iniciouse unha introducción das chamadas técnicas
vangardistas que incorporan á cociña esa exclusividade que ten hoxe en día onde,
para poder chegar a comer nunha restaurante de Estrella Michelín estás igual
nunha lista de espera de alomenos un ano.
Na miña opinión todo isto paréeceme un tanto excesivo, non só polo feito
das inmensas listas de espera, senón pola desproporción entre a
cantidade de comida que se atopa no pla prato, e a cantidade de diñeiro
que se paga por eles.
Considero por tanto que estae pulo que alcanzou a gastronomía e o
propio do acadado por calqueira outra moda que ten o seu
momento de éxito e que pouco a pouco vai ir a menos.
Non obstante, aínda que considero que é unha moda, todo a hai que dicir que,
con todo non quita que os cociñeiros, a xente que está detrás dos pratos sexa
xente traballadora, que ame o seu traballo e que queren ofrecer ao comensal unha
obra de arte feito comida, pero sencillamente, a comida é o que é e a e a
Non obstante, aínda que considero que é unha moda, hai que des resaltar o traballo dos cociñeiros,
de esa xente que se atopa detrás dos pratos que queren facer disfrutar ao comensal dun
obra de arte culinaria. Pero sendo sinceira, a comida está para alimentar e nutrir, e non
creo que unha moda na que se emplea catro patacas e hovo e recib que recibe o nome de
"reconstrución de tortilla" vaia cara adiante