CORT_0632
ABAU/2016-2017/CD19/xuño/16
Comisión Delegada | 19 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Tema | A gastronomía |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Antes a profesión de cociñeiro non era algo doado e que
lle gustara a xente, agora acadou moita popularidade.
En realidade, a cociña non gusta a todo o mundo, como se
pensa actualmente, simplemente agora atopamos moitas ofertas
de traballo neste ámbito; ademáis de que hai un montón
de ciclos profesionais adicados a este tema e según a
experiencia da xente son moi doados de realizar e con eles
obtés un bo expediente porque ao ser tan doados, as
notas son altas.
Agora, para as persoas que lle guste é moi lóxico que
teñan a necesidade de integrarse neste campo, xa que
descubriuse tantos ingredientes, tantas novas formas de preparar
a comida, que se gústache cocinar ou a comida en xeral,
isto sóa bastante apetecible.
Outra razón podería ser a falta de diñeiro e como tampouco se
necesita ter uns estudos, aínda que haxa estes ciclos formativos,
os restaurantes contratan a moita xente sen estudios e única
mente se ten un bo trato ou parece eficiente.
A parte negativa neste ámbito é os contratos en negro. Moitos
bares, restaurantes ou cafeterías contratan a xente pero sen anterior
mente firmar os papeis e ao final esta xente acaba explo
tada polos seus xefes e cun soldo de baixa calidade.
A partir de agora este campo de hostelería estará moi activo
porque é unha maneira moi doada de conseguir traballo se non
dispós de moitos recursos.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra