GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0770

ABAU/2016-2017/CD22/xuño/07

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada22
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras179
Número de lemas96
Densidade léxica54
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado19.89
Número de palabras do enunciado máis longo35
Número de palabras do enunciado máis curto8
Número de parágrafos2
Media de enunciados por parágrafo4.50

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e a cociña son vicios para a xente dos nosos días. O certo que é o tema importa posto que diariamente estamos en contacto con ela; ben sexa na casa, no colexio, nalgúns traballos... A pesar diso é moi aburrido escoitar en todos os lados novas sobre a cociña, dende os novos programas da televisión referidos á gastronomía, ou incluso, á creación de novas combinacións de alimentos ou gornicións.

Hai vinte anos a cousa non era así. A gastronomía tiña importancia, iso está claro, pero nin punto de comparación coa importancia que ten na actualidade. Como pasou de ser un tema de interese a tema dos nosos días? O problema principal é da televisión e dos medios de comunicación pola introdución nas súas cadeas de programas de cociña ou concursos, como é o caso de "Masterchef". A xente desconecta e desfruta vendo como compiten dous aspirantes a cociñeiros mentres outros valoran os seus pratos. Respecto o gusto dos demáis pero considero que é unha moda de agora posto que co tempo deixará de interesar ou simplemente aburrirá.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra