CORT_0770
ABAU/2016-2017/CD22/xuño/07
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 22 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 179 |
Número de lemas | 96 |
Densidade léxica | 54 |
Número de enunciados | 9 |
Media de palabras por enunciado | 19.89 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 35 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 8 |
Número de parágrafos | 2 |
Media de enunciados por parágrafo | 4.50 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a cociña son vicios para a xente dos nosos
días. O certo que é o tema importa posto que diariamente es
tamos en contacto con ela; ben sexa na casa, no colexio, nalgúns
traballos... A pesar diso é moi aburrido escoitar en todos os la
dos novas sobre a cociña, dende os novos programas da tele
visión referidos á gastronomía, ou incluso, á creación de novas combina
cións de alimentos ou gornicións.
Hai vinte anos a cousa non era así. A gastronomía tiña im
portancia, iso está claro, pero nin punto de comparación coa im
portancia que ten na actualidade. Como pasou de ser un tema de
interese a tema dos nosos días? O problema principal é da tele
visión e dos medios de comunicación pola introdución nas súas cadeas
de programas de cociña ou concursos, como é o caso de "Masterchef".
A xente desconecta e desfruta vendo como compiten dous aspiran
tes a cociñeiros mentres outros valoran os seus pratos. Respecto
o gusto dos demáis pero considero que é unha moda de agora posto
que co tempo deixará de interesar ou simplemente aburrirá.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra