GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0809

ABAU/2016-2017/CD23/xuño/04

Comisión Delegada23
Convocatoria de exameXuño
TemaA gastronomía

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña actualmente sufriu moita evolución,. é É unha práctica que hoxe en día é moi exisxente e se valoran moitísimaos aspectos do plrato que temos diante. Cómpre destacar a cantidade de premios que hai de gastronomía.

Hai uns anos a comida non era un aspecto preocupante con tal de que fora nutritiva e estivera sabrosa. Pero na actualidade empezouse a experimentar coa gastronomía elaborando pratos moi técnicos e experimentais. Agora xa non importa se está rica ,e valórase a textura, a estética, a presentación para conseguir premios como a eEstrela Michelín que fan moi prestixiosos ós restaurantes que conseguen o tan ansiado premio.

Por outra banda, hai que destacar a influencia doutras culturas que se incorporan á nosa tendo pratos do máis exótico e que eran descoñecidos para nós fai pocucos anos, o que supuso unha gran demanda de ciclos formativos para o estudo de cociña e polo auxe que está tendo a demanda de conciñeiros é unha saída profesional case segura.

En conclusión, hoxe se é moi crítico coa comida, máis do que se cabería pensar hai uns anos, aínda que moita xente lle preoucupa encher o buche independientemente de que teña unha boa estética ou non. Ademais o máis importante é comer senon sen andarse polas ramas e que se nutritiva e nos permita estar saudables.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra