CORT_0809 ABAU/2016-2017/CD23/xuño/04
Comisión Delegada 23
Convocatoria de exame Xuño
Tema A gastronomía
Opcións de visualización
Texto: Transcrición completa Versión final estudante Estándar ortográfico Estándar léxico Estándar gramatical Estándar semántico Estándar discursivo
Mostrar: Cores Aliñación <pb> <lb>
Anotación: Lema estándar Lema orixinal Clase de palabra (estándar) Tipo de desviación do estándar Fonte da forma non estándar Corrección derivada Conector
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A cociña actualmente sufriu moita evolución, . é É unha práctica
que hoxe en día é moi exisx ente e se valoran moitísimao s aspectos
do plr ato que temos diante . Cómpre destacar a cantidade de premios
que hai de gastronomía .
Hai uns anos a comida non era un aspecto preocupante con tal
de que fora nutritiva e estivera sabrosa . Pero na actualidade empezouse
a experimentar coa gastronomía elaborando pratos moi técnicos e experimentais .
Agora xa non importa se está rica , e valórase a textura , a estética ,
a presentación para conseguir premios como a eE strela Michelín que fan moi
prestixiosos ós restaurantes que conseguen o tan ansiado premio .
Por outra banda , hai que destacar a influencia doutras culturas
que se incorporan á nosa tendo pratos do máis exótico e que eran
descoñecidos para nós fai pocu cos anos , o que supuso unha gran
demanda de ciclos formativos para o estudo de cociña e polo auxe que está tendo a demanda de conc iñeiros é unha saída profesional
case segura .
En conclusión , hoxe se é moi crítico coa comida , máis do que se
cabería pensar hai uns anos , aínda que moita xente só lle preouc upa encher
o buche independientemente de que teña unha boa estética ou non . Ademais
o máis importante é comer senon sen andarse polas ramas e que
se nutritiva e nos permita estar saudables .
Lenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra