GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0009

ABAU/2016-2017/CD01/xuño/09

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada01
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras207
Número de lemas120
Densidade léxica57
Número de enunciados8
Media de palabras por enunciado25.88
Número de palabras do enunciado máis longo52
Número de palabras do enunciado máis curto10
Número de parágrafos1
Media de enunciados por parágrafo8

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía forma parte da cultura dun país ou lugar. É un símbolo de identidade que caracteriza a unha sociedade e ós seus costumes. Últimamente alcanzou gran difusión e popularidade grazas a novos hábitos de vida e a programas de televisión moi coñecidos. Por unha parte, referido ás novas formas de vida e de alimentarse, na actualidade a xente xoven, e agora tamén os maiores, coidanse máis para manter un bo físico ou simplemente para posuír unha mellor saúde. Aumentou o número de persoas veganas e vexetarianas pola defensa que agora hai, sobre o mundo animal. Por outra parte, desde hai poucos anos, desenvólvense programas na televisión relacionados coa cociña, os cales posúen gran audiencia por ser, ademáis de didácticos, de entretemento, e por ter persoaxes coñecidos da gastronomía nacional que lle aportan un prestixio. Coas novas tecnoloxías tamén pódense elaborar todo tipo de pratos e recetas grazas á axuda dun video ou dunha aplicación. Pode chegar a ser unha moda pasaxeira pero eu penso que perdurará a importancia e transcendencia da cultura gastronómica na sociedade xa que non se deberían perder nunca as tradicións concretas de cada poboación xa que contribúen ó enriquecemento cultural, nin as ansias de renovación, de superación e de aprender cousas novas.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt