GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0190

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/01

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada06
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras293
Número de lemas136
Densidade léxica46
Número de enunciados21
Media de palabras por enunciado13.95
Número de palabras do enunciado máis longo31
Número de palabras do enunciado máis curto4
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo5.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A cociña estase a converter nunha verdadeira arte. Mentres que fai uns anos os restaurantes caros se caracterizaban por ter unha boa calidade de produto e estar ben cociñados; na actualidade para seren un restaurante prestixioso requírese moito máis. O anterior xa se se presupón, pero e que ademáis debe ser un no constantemente novidoso. Se vas agora a un restaurante prestixioso cambiou drásticamente dende hai uns anos. Agora provarás comidas novas, novas innovadoras tecnicas de cociñar, e inauditas mecl mezclas de alimentos nun plato.

Toda esta transformación ven acompañada dun cambio na visión da cociña pola sociedade. Na actualidade ser un cociñeiro e estudar nunha prestixiosa escola gastronómica converte aos "chefs" en persoaxes famosas. les Parece que se tratáse de xogadores de futbol. Con competicións gastronómicas, premios a mellores restaurantes, os seus propios programas de televisión...

Isto leva a pensar que ese tipo de cociñeiros de prestixio se estéan a convertir en verdadeiros artistas. Un papel fúndamental nesta transformación ten que ver cos medios de comunicación. As competicións de cociña que comezaron a gañar popularidade nos EEUU inváden agora as televisións. A persoa que gaña faráse famosa e os críticos que participan son presentados como verdadeiras estrelas.

Por outra parte este fenómeno gastronómico chega aos máis xoves. Hai programas nos que compiten nenos entre cociñando. Así, nenos que antes vían os debuxos ven na actualidade aos nenos cociñar dende a súa casa. Por idílico que pareza este tipo de co programas levan consigo un problema na de cara a evolución dos nenos. Tratar a nenos coa dureza que se fai, sometelos a esa presión... Por outra banda o feito de que eso se fága pola audiencia. Tanto adultos como mozos. Uns por chegar a seren coma eles e outros por pareceren por lles pareceren eses nenos persoaxes graciosas e inocentes.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txt