CORT_0243
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/09
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 07 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 242 |
Número de lemas | 131 |
Densidade léxica | 54 |
Número de enunciados | 5 |
Media de palabras por enunciado | 48.40 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 76 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 18 |
Número de parágrafos | 4 |
Media de enunciados por parágrafo | 1.25 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Na actualidade, xa dende os últimos anos dende o
ámbito profesional da gastronomía deuse unha nova tendencia
que en contraposición á tradición ata agora, entende a prepara
ción e elaboración de alimentos como un arte, no que entran
a valorarse a presentación con trazos modernistas, a mistura
de sabores, etc. A cuestión esta en diferenciar cando deixa
de ser gastronomía e pasa a ser arte.
Por un lado, esta nova tendencia defendida por altamente
reconocidos e galardonados chefs, abriu as portas a a un novo
mundo de experimentación, con exquisitos alimentos da mellor
calidade e outros exóticos que supoñen un deleite ao paladar,
mais nalgún caso a excesiva decoración reduce á mínima expresión
o prato en sí e en cantidades minúsculas é complexo saborealo prato,
ou a exaxer esaxeración da innovación que da lugar a que sexan
incomestibles, por non falar do prezo...
En cambio, a cociña ou gastronomía tradicional non sofre
destes males, malia que tamén pasou pola súa crise. Coa chegada
da tendencia anterior púxose en evidencia o estatismo e a
falta de orixinalidade deste tipo , que vai relacionada ou compensa
da coa abundancia e tamén que en innumerables ocasións o
de sempre non é o mellor, senón que no gusto e na diversidade
atópase o equilibrio.
Para rematar, en relación ao derradeiro na miña opinión
non é nos extremos senón no término medio onde o cliente
disfruta ao máximo; a a mistura de tendencias ou a renovación
dos típicos pratos de toda a vida.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt