CORT_0255
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/21
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 07 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 273 |
Número de lemas | 140 |
Densidade léxica | 51 |
Número de enunciados | 13 |
Media de palabras por enunciado | 21 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 34 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 14 |
Número de parágrafos | 5 |
Media de enunciados por parágrafo | 2.60 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía está a experimentar altos niveis de popula
ridade nos últimos anos, así tamén como a cociña. Poderíase
dicir que esta non alcanzara a súa cima ata o día de
hoxe. Certo é que a moda evoluciona e cambia todos
os días e quizasis este prestixioso recoñecemento que
está a acadar teña o seu fin.
dDurante gran parte do século XX, acontecementos
como a Guerra Civil e a ditadura franquista tiveron
diversas consecuencias que afectaron a vida da
sociedade máis empobrecida. Algunh Entre outras,
a parálise da produción tanto das organizacións
industriais e obreiras como das agrícolas e gan
deiras. Isto implicaba que a produción de carne,
leite, millo... e calquera outro tipo de alimento
fora escaso. Neste período era abundante o
autoconsumo, tendo en conta de que a maioría
da poboación vivía nunhas condicións de miseria.
Coa finalización da guerra e a transición ao réxime
ditatorial, experimentáronse cambios na produción alimentaria.
Agora, a o proceso de elaboración daos distintaos alimentos
é doada debido á creación de maquinarias que facilitan
ó ganado, e a gandería, e a gastronomía en xeral.
Isto pode ser unaha das causas polas que nos nosos
días dita gastronomía está a ser importante.
Así pois, a cociña tamén adquire un importante recoñe
cemento grazas a abundancia de elementos para poder
cociñar, tanto referidos a alimentación como áós novaos
aparellos electrónicos que permiten as distintas formas
na elaboración dos alimentos.
Como se citou antes, a moda é pasaxeira e ninguén
sabe como será nun futuro, que cousas cambiaran
e que otras permanecerán. Así pois, a gastronomía
e a cociña pode que se manteñan na cima durante
moito tempo ou quizais dentro duns anos deixarán
de estalo.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra