GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0259

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/25

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada07
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras347
Número de lemas158
Densidade léxica46
Número de enunciados15
Media de palabras por enunciado23.13
Número de palabras do enunciado máis longo43
Número de palabras do enunciado máis curto10
Número de parágrafos7
Media de enunciados por parágrafo2.14

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A gastronomía e unha maneira moi nova de representar a unha comunidade ou país. Na cociña pódese innovar de moitas maneiras con as mesmas cousas. A gastronomía galega según algúns críticos expertos, é sin duda, unha das mais excelentes do mundo. Con ingredientes tradicionais, como son os grelos, o lacón, os polvo e o marisco en xeral, podemos crear diferentes combinacións que resultan un éxito.

Antes a comida unicamente servía para subsistir, pero agora que a situación en xeral a mellorado, damóslle outro uso, o de disfrutala. Cando a xente disfruta a comida, e moito mais feliz. A parte agora podemos considerala unha arte en toda regra e podemos chegar ao alcanze de vela como algo maís que un prato con comida dentro.

Ademaís algunhas asociacións, hace poucos dias con estrelas michelín se comprometeron con hospitais e comedores sociais para que un día a semana vaian a cociñar para aquelas persoas que necesitan disfrutar dun arte tradicional innovador.

Eu non penso que sexa unha moda pasaxeira, todo o contrario, cada día, dun alimento podemos descubrir que diamante escóndese dentro del, e qué maravillas podensenos ocurrir con él.

O maís importante nunha cociña e o que supón o éxito e, o compañerismo e a confianza. Tamén é moi importante a maneira de cociñar un prato porque nese consiste tamén a gastronomía, non so é unicamente a o novo que pode ser un prato, senón a maneira de cociñar ben a text textura para que non sepa nin sexa desagradable tomalo.

A popularidade da gastronomia e a cociña é pola combinación de catro factores: a innovación, a preparación, o sabor e textura. EIsto é propio da modernidade e tamén lógrase grazas as novas tecnoloxías que aun que non nos demos de conta, está en todas partes, indirectamente. Por exemplo cada vez hai máaís programas e concursos de cociñas, tanto para adultos como para pequenos e de case todas as partes do mundo.

A gastronomía e a cociña sera unha moda pasaxeira se deixamos que pase, pero se seguirmos poñendo interés e entusiasmo por crear arte, entón pasará a seguir sendo un cambio cultural.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra