GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0281

ABAU/2016-2017/CD08/xuño/01

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada08
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras335
Número de lemas136
Densidade léxica41
Número de enunciados15
Media de palabras por enunciado22.33
Número de palabras do enunciado máis longo41
Número de palabras do enunciado máis curto9
Número de parágrafos7
Media de enunciados por parágrafo2.14

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A nova sociedade na que estamos a vivir está experimentando numerosos avances e cambios que na nosa tradición eran totalmente impensables. Un exemplo desta nova deforma de vida é a gran importancia que cobrou a gastronomía e a cociña nos últimos anos, adquirindo gran popularidade de entre a gran maioría da poboación.

O fenómeno de gastronomía popularidade da gastronomía actualmente débese ao cambio de mentalidade que a sociedade moderna experimentou nas últimas décadas. A gastronomía está a seguir o moesmo camiño que por exemplo a tecnoloxia, e a cal tamén foi debida ao avance da poboación.

Tradicionalmente, a comida era algo que non se valoraba. Dábase á mesma o seu uso propio, o de a alimentación. Pero, co paso do tempo, a cociña estase a presentar como un ámbito importante implantadao na sociedade moderna actual do século XXI.

Pouco a pouco, a xente foi concebiundo a gastronomía como algo asociado ao carácter poder adquisitivo ou ao prestixio de cada persoa, por iso, a popularidade deste fenómeno pode ser entendida por moitos como unha simple mostra de poder ou de dominación. Así, é discutible se se trata dun fenómeno econcebido como unha moda pasaxeira ou como un cambio cultural máis duradeiro.

Pois ben, a resposta a esta pregunta é a mentalidade que cada persoa adopta fronte a éel. Uns entenderán a cociña como unha simple moda e outros, en polo contrario, optarán pola idea de que se trata máis dun ámbito resultado dos avances da sociedade e que polo conseguinte consolidarase na sociedad por un longo período de tempo.

É indiscutible que este fenómeno da gastronomía foi cousa dunha moda nova establecida na civilización. Porén, tamén caracteriízase por seren un avance de carácter cultural implantado na nosa nova mentalidade e que seguramente adquirirá un uso duradeiro.

A popularidade da gastronomía trouxo consigo unha nova profesión: o gastrónomo. Esto indica que non se trata dunha moda pasaxeira que utilizase para reflectir o nivel social das persoas, senon que tamén supón a consolidación dun novo ámbito resultado do avance cultural da poboación.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra