CORT_0290
ABAU/2016-2017/CD08/xuño/10
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 08 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 222 |
Número de lemas | 112 |
Densidade léxica | 50 |
Número de enunciados | 9 |
Media de palabras por enunciado | 24.67 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 41 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 14 |
Número de parágrafos | 4 |
Media de enunciados por parágrafo | 2.25 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Nas últimas décadas un aspecto que alcanzou moita popularidade na
sociedade é o da gastronomía e a cociña. É E penso que esta realidade, que
tiña alcanzado taun nivel tan alto de preocupación na sociedade, é algo
lóxico, posto que é algo básico na vida de calquera persoa. O feito
de que sexa agora cando máis preocupación hai é porque hoxe en
día temos máis coñecementos sobre os alimentos, os que son mellores
ou peores, os que ten máis calorías que outros, etc, porq que hai, por
exemplo cotrinta anos. É isto é grazas ás innovacións técnicas e científicas
que se están a desarrollenvolver.
Por outra banda, eu considero que isto non se trata
dunha simple moda, senón que se vai tratar dun cambio cultural
máis duradeiro. E eu o considero así porque, como xa dixen,
é algo que ten moita importancia para todos os homes e mulleres,
sen importar a súa condición. Unha boa alimentación é fundamental
para o desenvolvemento do ser humano, é e polo tanto este interés
pola cociña vai seguer permanente.
Tamén penso que é importante que cada vez máis xente
dedíquese ao estudo deste ámbito: para así seguir avanzando nos
coñecementos que xa temos.
En definitiva, considero moi importante que a gastronomía
e a cociña sexan campos de estudo, e non como algo pasaxeiro
senón que forme parte da nosa cultura.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt