GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0341

ABAU/2016-2017/CD09/xuño/14

Ano de redacción2017
Curso2º de Bacharelato
Comisión Delegada09
Convocatoria de exameXuño
XéneroArgumentativo
MateriaLingua e literatura galegas
TemaA gastronomía
Número de palabras194
Número de lemas105
Densidade léxica54
Número de enunciados9
Media de palabras por enunciado21.56
Número de palabras do enunciado máis longo45
Número de palabras do enunciado máis curto6
Número de parágrafos4
Media de enunciados por parágrafo2.25

Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización

A Gastronomía e a cociña galegas:

Sen dúbida unha un dos atractivos da nosa Comunidade é a nosa variedade e calidade gastronómica. Non tan coñecida non a nivel nacional se non tamén nun ámbito global.

A calidade dos produtos galegos é dificil de comparar a outros, xa que engloba dende verduras, legumes, produtos cárnicos ata o famoso produto de mar galego. A pesar de que a cociña continue a súa evolución, os pratos galegos a pe aínda que sexan moi tradicionais non pasan de moda e seguen tendo cada vez máis público. A causa deste fenómeno pode ser a súa variedade, dende lacón con grelos, empanadas caseiras e o polbo a feira, e múltiples pratos cada cal de mellor calidade. Dende os primeiros pratos , pratos combinados e postres. O triunfo da gastronomía galega e a calidade das materias primas é cada vez maior, un claro exemplo é a declaración da carne de terneira galega coma a mellor do mundo, según grandes críticos gastronómicos; ou tamén a calidade do viño galego, con prestixio mundial.

Na miña opinión, a cociña galega tradicional perdurará durante un longo tempo, sen modificacións de ningún tipo, tal e como a coñecemos dende séculos e décadas atrás.


Lenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Descargar vista actual como txtAnotación multipalabra