CORT_0381
ABAU/2016-2017/CD10/xuño/12
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 10 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía
|
Número de palabras | 266 |
Número de lemas | 127 |
Densidade léxica | 48 |
Número de enunciados | 8 |
Media de palabras por enunciado | 33.25 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 53 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 11 |
Número de parágrafos | 4 |
Media de enunciados por parágrafo | 2 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A gastronomía e a cociña nos últimos anos acadaron unha
gran popularidade por ser unha das características básicas dun
país ou rexión.
As causas deste auxe poden deberse entre outras aos turistas,
é dicir, cando un grupo de xente viaxa a un determinado país e
ese país gustoulle pola súa comida o máis probable e que
regrese a el e que difunda isto entre os seus coñecidos. Deste
xeito, vaise xerando un bucle que eleva ese país gastronomicamente.
Este fo Isto foi o que experimentou España, e concretamente Galicia,
nos últimos anos pois a todo o mundo lle podemos escoitar dicir
que a no coma en Galicia non se come en ningures.
Outro factor que puido favorecer a este auxe da gastronomía é
que está de moda, é dicir, actualmente o que máis incita a viaxar
a outro país é a comida. Neste sentido podemos destacar o caso
da comida chinesa pois mentres antes non atopabas ningún restaurante
de comida china, agora en calquera parte hai un, e isto se debe a que se integrou na sociedade actual e non encheuse de
fama. Non obstante, a pesar de que comezara hai uns poucos anos
a popularidade da gastronomía e da cociña será unha moda que
durará moito tempo e, obviamente, iso beneficianos a nós, a todos
os que formamos parte desa zona rica pola cociña porque isto
influirá nos postos de traballo, na produción, na economía...
En definitivas definitiva, na miña opinión esta popularidade acadada
pola gastronomía é moi favorable e espero que continue durante
moito máis tempo e, sobre todo, que sega medrando a fama da
terra galega sobre este aspecto.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt
• Anotación multipalabra