Ben é certo que o mundo gastronómico está nun
punto realmente álxido. Na miña opinión, este tema estásenos
indo das mans. Existen restaurantes nos que a cantidade
de comida que de poñen é tan reducida que
casi é difícil de ver, pero o máis sorprendente do asunto
é que unha cea destas características pode costar 300€
por persoa.
Por outra banda, penso que as redes sociais e os medios
de comunicación en xeral teñen moito que ver nisto en isto.
Hoxe en día a maior parte da sociedade comparte
a o seu día a día nas redes sociais. Polo tanto creo
que este tipo de comidas de luxo tamén teñen que ver
con isto, con compartir no Facebook a túa luxosa comida,
o que hoxe en día os rapaces chamamos "postureo".
Ademáis este tipo de pratos son tan excasos que
a maioría de personas teñen que volver a comer tras
pagar unha comida que podería ser o salario dunha persoa.
Ese é outro tema, a necesidade das clases altas
de vivir rodeadas de luxos e extravagancia. Xa que
considero que unha persoa de clase media non em
pregaría os cartos para este tipo de "caprichos".
En conclusión, ó meu parecer a comida está para
disfrutala, unha comida sinxela vale máis que mil comidas elaboradas, na maioría de ocasións.
Eu non cambiaría certos plratos como o caldo ou
unhos sinxelos ovos con patacas por ningunha comida
de diseño.
Consideroo unha forma de tirar os cartos e un desprezo
á comida tradicional, feita polas nosas avoas, por exemplo,
eso sí que vale ouro. Polo tanto penso que se
trata dunha mera moda ulpasaxeira.