CORT_0467
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/02
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | Consumo e produción |
Número de palabras | 166 |
Número de lemas | 97 |
Densidade léxica | 57 |
Número de enunciados | 8 |
Media de palabras por enunciado | 20.75 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 36 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 12 |
Número de parágrafos | 4 |
Media de enunciados por parágrafo | 2 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
A situación gastronómica cambiou moito na maioría dos
países de todo o mundo, cada un coa súa cultura
propia. Mais estos cambios que adoptaados polo mundo da
cociña xeráronse ao mesmo ritmo ca noutros campos.
A sociedade situación de todo o mundo evolucionaeadopta, nalgúns sectores, de
xeito espectacular. No pasado non era tanta a necesidade
da comida rápida ou "fast food", término xa adoptado
pola maioría da poboación en consecuencia desta evolución, máais hoxe en día é moi útil útil e resulta, en oca
sións, imprescindible.
O xurdimento de novas compañías que permitiron o desenvol
vemento da gastronomía foi esencial. O mundo da cociña, os
restaurantes, bares, etc, están intimamente relacionados co
mundo laboral. As xornadas son moi amplas, ás veces
o traballo está lonxe do fogar ou calquera outras situacións
obrigan aos traballadores a comer almorzar, ou cear ou
simplemente tomarse un respiro fóra da casa, por
maior comodidade.
Todos estos cambios permiten, por a modernización
de moitos sectores, neste caso do gastronómico, mais,
pola contra, contribúen á perda progresiva da cultura
culinaria.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt