CORT_0472
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/07
Ano de redacción | 2017 |
Curso | 2º de Bacharelato |
Comisión Delegada | 13 |
Convocatoria de exame | Xuño |
Xénero | Argumentativo |
Materia | Lingua e literatura galegas |
Tema | A gastronomía |
Número de palabras | 323 |
Número de lemas | 142 |
Densidade léxica | 44 |
Número de enunciados | 13 |
Media de palabras por enunciado | 24.85 |
Número de palabras do enunciado máis longo | 52 |
Número de palabras do enunciado máis curto | 11 |
Número de parágrafos | 7 |
Media de enunciados por parágrafo | 1.86 |
Opcións de visualización
Texto:
Mostrar:
Anotación:
Javascript parece apagado ou hai un erro de comunicación. Acende Javascript para máis opcións de visualización
Na actualidade, a gastronomía e a cociña están acadando
moita popularidade, esto debese a un elevado nivel
de factores pero principalmente este incremento ven provocado
pola saída da crise. Cando estabamos en crise moita
xente non se podía permitir o luxo de ir cenar a un
restaurante e agora que pouco a pouco estamos saindo
dela a xente comeza a gastar parte do seu diñeiro
en ir a comer ben, xa que sempre é un pracer comer
unha comida ben preparada.
Cada vez abrense mais restaurantes que serven pratos de
comida exquisitos, pero non sempre é necesario ir ó máis
caro para comer mellor. A xente ademais guiase moito
pola apariencia do lugar ao que vas ir comer, pero
iso non é sempre o mais importante. Eu recordo ir a
comer a restaurante moi pequeniños e con pouca fama e
comer moitisimo mellor que na maioría dos restaurantes
que son excesivamente caros.
Outro fenómeno que contribue a gran popularidade que
está acadando a gastronomía son as novas tecnicas
que existen para a realización dun plato de comida.
Ademais, agora, a sociedade está mais aberta a innovar
e non lles importa provar unha infinidade de comidas
novas.
Está claro que este "Boom" que está tendo agora
a gastronomía acabará cansando a xente pero na
miña opinión nunca vai acabar decaendo totalmente.
Todos os programas de televisión que existen agora de
cociña tamen propiciaron a que a sociedade comezase
a valorar mais a cociña. Programas como "Master Chef" ou
"Top Chef" que son líderes de audiencia. Está claro que nos
incitan cara o consumismo e provocan en nos esas ganas
de ir a provar cousas novas ou incluso a intentar realizar
nos mesmos esas receitas que tanto nos chaman a atención.
Na miña opinión, poder cociñar ben é unha arte que non
todo o mundo ten e devbemos valorala como tal. Ademais,
a través da cociña podemos coñecer moitas cousas de
outras culturas, e enrriquecernos como sociedade.
Lenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Descargar vista actual como txt